Afbeelding: Golfclub Dirkshorn

GOLFGO

GOLFGO is het reserveringsplatform waar Nederlandse golfers eenvoudig en snel een starttijd kunnen boeken op een van de aangesloten golfbanen. GOLFGO is in mei 2020 live gegaan en heeft sindsdien – met meer dan 100.000 boekingen – aangetoond van meerwaarde te zijn voor de golfmarkt.

GOLFGO

GOLFGO is het reserveringsplatform waar Nederlandse golfers eenvoudig en snel een starttijd kunnen boeken op een van de aangesloten golfbanen. GOLFGO is in mei 2020 live gegaan en heeft sindsdien – met meer dan 100.000 boekingen – aangetoond van meerwaarde te zijn voor de golfmarkt.

Het reserveringsplatform GOLFGO is ontwikkeld door de NGF en NVG. Met als doel het aantal gespeelde golfrondes in Nederland te verhogen en lege starttijden te vullen. De golfbaan heeft via het landelijke starttijdenplatform GOLFGO de distributie van startijden geheel in eigen hand. GOLFGO is tevens geïntegreerd in de app GOLF.NL, waardoor de golfclub of -baan niet alleen de kans krijgt om al zijn golfers beter te bedienen, maar ook om de baan toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Waarom GOLFGO ook voor jouw baan interessant is!

GOLFGO wordt continu onder de aandacht van golfers gebracht. Door starttijden op GOLFGO aan te bieden krijg je als deelnemende golfclub of -baan via de online omgeving een enorm bereik van ruim 200.000 unieke gebruikers per maand.

Gebruikers van GOLFGO kunnen binnen enkele klikken een reservering maken bij jouw golfbaan. Een bijkomend voordeel is dat golfers online 24/7 starttijden kunnen boeken en niet meer afhankelijk zijn van openingstijden van de receptie.

GOLFGO is via zogenaamde API’s gekoppeld aan de IntoGolf Channel Manager (ICM). Dit is het centrale systeem voor verschillende clubreserveringssystemen.

Voor golfbanen en -clubs werkt GOLFGO als volgt:

 1. Starttijden worden automatisch uitgelezen via de clubsoftwaresystemen van Intogolf, CPS en eGolf4u. In de toekomst kunnen er meer softwareleveranciers aansluiten.
 2. Je bepaalt zelf welke starttijden er worden aangeboden op het platform van GOLFGO.
 3. Je hebt de mogelijkheid om een ‘vanaf-prijs’ voor 9- of 18-holesrondes te tonen, zodat golfers weten welke kosten ze kunnen verwachten.
 4. In GOLFGO staan àlle golfbanen van Nederland. Bij de zoekresultaten worden als eerste de golfbanen getoond, die binnen de betreffende zoekcriteria starttijden aanbieden. De bezoeker krijgt voor de overige banen alleen het telefoonnummer te zien. Zo wordt er dus onderscheid gemaakt tussen de aangesloten en niet aangesloten banen.
 5. Je hebt inzicht in de boekingsgeschiedenis. Wanneer je inlogt in het systeem van Intogolf Channel Manager (ICM) krijg je inzicht in de boekingsgeschiedenis van het GOLFGO-platform.
 6. GOLFGO maakt gedeeltelijk gebruik van de data en gegevens die golfclubs en -banen invullen in Caddie.ngf.nl. Controleer daarom of de gegevens van jouw golfclub of -baan nog up-to-date zijn en pas ze eventueel aan.

Voor golfers werkt GOLFGO als volgt:

 1. Golfers zoeken via GOLFGO eenvoudig op de naam van een golfbaan of plaats in Nederland waar ze willen golfen.
 2. Ze vullen hun zoekcriteria in (aantal personen, aantal holes, speeldatum, dagdeel), en krijgen vervolgens een passend golfaanbod gebaseerd op de beschikbaarheid van de golfbanen.
 3. De golfer kiest een starttijd bij de gewenste golfbaan, geeft aan of het gaat om een greenfee boeking of om een reservering met speelrecht (lid van de betreffende club) en bevestigt de reservering.
 4. De golfer die heeft gereserveerd, krijgt een bevestigingsmail in zijn/haar mailbox.
 5. Golfers die willen annuleren of hun reservering willen wijzigen, doen dit door zelf direct contact op te nemen met de betreffende golfbaan

Alle informatie op een rij

 • Regel zelf wat op GOLFGO wordt getoond
  Vanuit je eigen clubsoftwaresystemen regel je alles wat op GOLFGO getoond wordt. Worden er zaken niet getoond of ontbreekt er iets? Controleer dan je eigen clubsoftwaresysteem of neem contact op met de betreffende supportafdeling van je clubsoftwaresysteem.
 • Leden of greenfee
  Het is mogelijk om ledenboekingen uit te sluiten van GOLFGO. Op die manier kun je alleen greenfeereserveringen ontvangen. Wil je alleen greenfeereserveringen ontvangen? Neem dan contact op met Simone Veldt via sv@nvg-golf.nl.
 • Abonnementsvormen en tarieven
  Om het platform kostendekkend te houden worden er tarieven in rekening gebracht voor het gebruik van het platform. Clubs en banen hebben de keuze uit twee verschillende abonnementen.
 • Promotie GOLFGO
  GOLFGO wordt continu onder de aandacht van golfers gebracht. Dit gebeurt via de verschillende communicatiekanalen van GOLF.NL zoals website (200.000 bezoekers), app (245.000 downloads), en nieuwsbrief (145.000 ontvangers). Verder wordt GOLFGO gepromoot via het magazine GOLF.NL, social media (advertising), Google Adwords en advertenties in bladen zoals Golfers Magazine.

Wil je ook jouw starttijden beschikbaar stellen?

Enthousiast geworden en wil je ook jouw golfbaan of -club aanmelden voor GOLFGO? Of ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig hoe vaak er op uw golfbaan en/of plaatsnaam gezocht is op het GOLFGO-platform? Neem dan contact op met Simone Veldt via sv@nvg-golf.nl.