Afbeelding: Golfbaan Kromme Rijn

Golf Academie

Veel gol­fers behalen hun clubhandicap 54 en stoppen daarna met lessen en, belangrijker nog, met spelen. Het gevolg is dat velen op hetzelfde niveau blijven steken en vaak ook niet meer dan één of twee keer per jaar op de baan verschijnen.

Golf Academie

Veel gol­fers behalen hun clubhandicap 54 en stoppen daarna met lessen. Vaak zelfs helemaal met spelen. Het gevolg is dat velen op hetzelfde niveau blijven steken en soms niet meer dan één of twee keer per jaar op de baan verschijnen. Om dat tegen te gaan heeft de Golf Academie een plan ontwikkeld.

Activeren van inactieve golfers

Veel golfbanen hebben daarom aangegeven ondersteuning te willen bij het binden van nieuwe golfers en het activeren van inactieve golfers. Vanuit deze wens is een 9-stappenplan ontworpen. Het 9-stappenplan is onderdeel van de Golf Academie en wordt ondersteund door de NVG, NGF en PGA Holland.

De doelstellingen van het 9-stappenplan zijn:

  • Beginnende golfers beter begeleiden.
  • Meer actieve golfers op de golfbanen.
  • Succesbeleving en speelplezier stimuleren.
  • Binding met de golfsport vergroten.
  • Kwaliteit van de golfsport waarborgen.

Van beginner naar topgolf

De route van het 9-stappenplan begint bij het eerste bezoek aan de golfbaan. Hierbij worden mensen welkom geheten in de golfsport en leren ze de eerste basisprincipes. Het aanleren van een goede fysieke voorbereiding, kennis van materiaal, etiquette voor de baan en verschillende basisslagen.

Vervolgens gaan ze via het NGF golfbaanpermissie en clubhandicap 54 naar een lagere handicap. Per stap is er een structuur neergezet die golfers optimaal begeleidt om scores te verlagen en eventueel deel te kunnen nemen aan club- en competitiewedstrijden.

De volledige invulling van de 9-stappen is te lezen op de website van de golfacademie.

Als golfbaan heb je hiermee de mogelijkheid om golfers te begeleiden in alle fasen. Ze zullen zich hierdoor meer onderdeel voelen van de golfcommunity en een betere binding krijgen met jouw baan. Golfers kunnen, als ze dat willen, zichzelf ontwikkelen tot de top van Nederland, waarbij techniek, mentaal en fysiek samenkomen.