Afbeelding: Golfbaan Het Rijk van Nunspeet

Probeer Golf

Hoe begin je met golf? Vaak op aanraden van iemand anders die al verknocht is geraakt met de sport. Voor een toegankelijke kennismaking met golf hebben de NGF, NVG & PGA Holland het Probeer Golf-platform ontwikkeld.

Probeer Golf

Voor een toegankelijke kennismaking met golf heeft de NVG samen met de NGF en PGA Holland het Probeer Golf-platform ontwikkeld. Onder het motto ‘Wie gaat golfen, ontdekt zoveel meer’ kunnen mensen kennis maken met de golfsport.

Van oorsprong wordt golf vaak als een elitesport gezien. Het imago van dure lidmaatschappen en oude mannen in rode broeken moet worden afgeschud. Met Probeer Golf kunnen mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met de golfsport.

Het doel is dat mensen de dichtstbijzijnde golfbaan weten te vinden en gezellig kunnen spelen met óf tegen elkaar. Golf wordt hiermee gepositioneerd als een jonge, frisse en uitdagende sport. De nadruk ligt op gezellig bijkletsen met vrienden en ontspannen midden in de natuur.

Bij 125 clubs verspreid over Nederland kunnen mensen terecht voor een gratis proefles. Op de website probeergolf.nl staat alle informatie.