Wil jij weten hoe jouw horeca presteert ten opzichte van andere golfbanen? Doe dan mee aan dé golfhoreca-benchmark light!
De NVG organiseert samen met Van Spronsen & Partners horeca-advies wederom de jaarlijkse benchmark om een duidelijk beeld te creëren van de huidige stand van zaken van de horeca op golfbanen.
Als je ook graag inzichtelijk wilt hebben hoe de horeca op jouw golfaccommodatie presteert, dan moet je zeker meedoen met deze benchmark light!
Wat brengt het jou?
Deze benchmark zal op anonieme wijze de resultaten van horeca op golfbanen met elkaar vergelijken zodat we zaken inzichtelijk kunnen maken, zoals:
- Is de horecaomzet op onze golfbaan hoog genoeg?
- Hebben wij de personeelskosten goed onder controle?
- Kopen wij efficiënt genoeg in voor de horeca op onze golfbaan?
- Is de gemiddelde horecabesteding per ronde op onze golfbaan vergelijkbaar met de rest van de branche?
Wat hebben we nodig?
Informatie over jouw golfbaan en het verlies & winst overzichten over de jaren 2019-2024. We vragen qua cijfers enkel om omzet, personeelskosten en inkoopkosten.
Hoe kan je dit met ons delen?
- Dit kan je compleet aanleveren door de bijgevoegde Excel in te vullen (enkel de gele en eventueel oranje cellen) en te mailen naar Leonie van Van Spronsen & Partners.
- Als je geen tijd of mogelijkheid heeft om dit in te vullen kunt ook de horeca jaarrekeningen van die jaren met ons delen en de aanvullende informatie (tab 1 van de excel) in de email meesturen. Uiteraard zullen wij daar compleet vertrouwelijk mee omgaan.
Deadline
De deadline voor het inleveren van de gegevens is 30 juni 2025!
Vul dus bijgevoegde Excel in en wie weet kan je dan al begin volgend jaar aan de slag met jouw horeca zonder een investering te doen!
LET OP: Wij delende de resultaten uit de benchmark ook alleen met de deelnemende banen.
Als er nog vragen zijn, kan je altijd contact opnemen met Van Spronsen & Partners via e-mail (leonievanspronsen@spronsen.com) of telefoon (0658926897).
Download hier de Benchmark Light Excel
Quickscan
Zijn de resultaten van uw horeca op de golfbaan niet naar tevredenheid? Wellicht kan Van Spronsen & Partners u hierbij helpen.
Zij hebben een Quickscan opgesteld voor horeca op golfbanen met een speciale prijs voor NVG-leden.
Hierbij komen ze bij u langs, worden er gesprekken gevoerd en duiken hun consultants uw cijfers in om vast te stellen wat er goed en wat er minder goed gaat bij u in de horeca. Dit rapport kunt u vervolgens gebruiken als startpunt om de situatie te gaan verbeteren.
Als NVG lid ontvang je een korting van € 500,00 op het normale tarief van € 4.500,00.