Afbeelding: Golfbaan Sluispolder

Play Golf in Holland

Play Golf in Holland (PGIH) is een initiatief van de NVG, Commissie Toerisme, Herman Lier en Wolfgang Hendrix. Het initiatief is ontstaan vanuit de toenemende vraag van golfers te kunnen golfen tijdens een kort of langer verblijf in Nederland. Het zogeheten golftoerisme is in Nederland nog relatief onbekend.

Volgens de website top100golfcourses.com is Nederland als golfbestemming ‘Europe’s best kept secret’ en ‘The Netherlands is waiting to be discovered’. De laatste tien jaar heeft de golfbranche zich ontwikkeld in gastvrijheid en toegankelijkheid. Het resultaat daarvan is een gezond aanbod van greenfees op vele golfbanen die de moeite waard zijn.

Een andere maatschappelijke trend is dat consumenten het liefst rechtstreeks, snel en eenvoudig bij de aanbieder een dienst willen kopen. Daarom is het idee ontstaan om vraag en aanbod met elkaar te combineren.

Commissie toerisme

De NVG richt zich met haar commissie toerisme op ‘het aanreiken en creëren van kansen in de toeristische sector die een gezonde exploitatie van golfbanen voor haar leden ten goede komen’. De resultaten van haalbaarheidsonderzoeken toonden dat er voldoende draagvlak was voor golftoerisme. De commissie toerisme van NVG heeft daarom het plan van playgolfinholland.eu omarmt.

Missie Play Golf in Holland

Op eenvoudige wijze de toeristische golfer (uit buiten- en binnenland) optimaal en rechtstreeks gebruik laten maken van Nederlandse golfbanen door een aantrekkelijk en dynamisch platform te creëren vanuit de aanbodzijde van golf.

Doelstelling Play Golf in Holland

Onder de merknaam Play Golf in Holland (PGIH) worden greenfees (play), al dan niet in combinatie met een overnachting (play & stay), aangeboden. Individuele golfers kunnen rechtstreeks reserveren bij de aangesloten banen.

PGIH biedt deze mogelijkheden aan op zowel de lokale binnenlandse als buitenlandse markt. Met de merknaam Play Golf in Holland wordt er bekendheid gegenereerd van Nederland als golfbestemming. Het moet een golfplatform worden dat zowel de landelijke, Europese als de mondiale markt van golftoerisme bedient.

Operationeel

Vakantie boeken via internet is een commodity (bulkgoed). Het blijkt echter voor buitenlandse golfers niet eenvoudig om een geschikte golfbaan te vinden in Nederland om tijdens hun (vakantie)verblijf op te golfen. Play Golf in Holland biedt golfers de mogelijkheid om zelf een golfbaan op locatie te reserveren.

Playgolfinholland.eu werkt samen met aangesloten lokale golfbanen en hun leveranciers van additionele diensten (denk aan hoteliers en andere accommodatieverschaffers).

  • Belangrijkste USP’s van het platform zijn:
  • Makkelijke zoekstructuur.
  • Uitgebreid aanbod aan golfbanen en direct te reserveren.
  • Eenvoudig en rechtstreeks te reserveren.
  • Eigen pagina beheer door deelnemende golfclubs.
  • Betalen in lokale valuta.
  • Meertalige website.

Wat doet PGIH anders?

Play Golf in Holland combineert een makkelijke zoekstructuur met een ruim aanbod van de golfclubs in Nederland (welke aangesloten zijn bij het toeristisch platform van de NVG). Playgolfinholland.eu wordt in de startfase in de Duitse markt gepositioneerd. Maar zal bij het live gaan van het platform, op korte termijn ook voor de Nederlandse, Belgische en Engelse markt boekbaar zijn. Er kunnen rechtstreeks bij een aanbieder reisproducten (greenfee of arrangementen) worden gekocht en de prijzen zijn in euro’s. De doelstelling is om op termijn ook vragen vanuit de website te kunnen beantwoorden.