Afbeelding: Kritiek golfbanen

Golfalliantie houdt informatiebijeenkomst i.v.m kritiek op golfbanen

Steeds vaker worden kritische vragen gesteld over het pesticiden-, water- en ruimtegebruik van golfbanen.

Golfalliantie houdt informatiebijeenkomst i.v.m kritiek op golfbanen

Steeds vaker worden kritische vragen gesteld over het pesticiden-, water- en ruimtegebruik van golfbanen. Op vrijdag 19 juli (op dag één van het Dutch Ladies Open) verzorgt de Golfalliantie (NGA-NVG-NGF) een bijeenkomst over deze nieuwe uitdaging voor de golfsport.

Op deze bijeenkomst geven Paul Wesel (directeur NVG), Menno van Leeuwen (NGF-bestuurslid Duurzaam beheer), Jan van Merwijk (directeur NGF) en Jannes Landkroon (voorzitter NGA) een beeld van de nieuwe uitdaging en bieden mogelijke oplossingen. Ze vertellen wat de Golfalliantie (NGA-NVG-NGF) al heeft gedaan en nog gaat doen. De Golfalliantie bereidt contact met nationale media voor en weegt op dit moment af of zij Extinction Rebellion zal uitnodigen voor een gesprek naar aanleiding van de protestactie op The International. Daarnaast is er in de bijeenkomst aandacht voor wat banen en clubs kunnen doen.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op Landgoed Groot Kievitsdal aan de Hilversumsestraatweg 19 in Baarn. Groot Kievitsdal ligt naast de Hilversumsche Golf Club waar van 19 tot en met 21 juli het Dutch Ladies Open wordt gespeeld. De bijeenkomst is bedoeld voor baaneigenaars, -exploitanten, -managers, bestuurders, (hoofd)greenkeepers en leden van GEO-, natuur-, duurzaamheids- en baancommissies.

Het programma

09.30 – 10.00 Ontvangst met koffie/thee
10.00 – 11.00 Paul Wesel (directeur NVG), Menno van Leeuwen (NGF-bestuurslid Duurzaam Beheer), Jan van Merwijk (directeur NGF) en Jannes Landkroon (voorzitter NGA)
11.00 – 11.15 Pauze
11.15 – 12.00 Louise Bienfait (NGF-adviseur Duurzaam golf/ecoloog) + gastspreker
12.30 -13.00 Lunchbuffet en vervolgens bezoek Dutch Ladies Open indien gewenst

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van de NGF. De deelnamekosten bedragen 25 euro. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en een kaartje voor het Dutch Ladies Open op 19 juli. Voor studenten is deelname gratis.